MERSİN / ERDEMLİ - Sultan Akın İlkokulu

May

Okulumuzda yürütülen Kuruculuğu müdür yrd. Belkıs GÜNAR ın yaptığı''Doğal Afetlere Doğal Kalmayalım''projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2022 eTwinning dergisinde yayınlanmaya uygun görülmüştür.

May

Okulumuz öğretmenlerinden A.Anıl ARSLAN,Sultan YILDIZ,Gülden KUZ ve Ülfet LEVENTLİ öğretmenlerimizde birlikte yürüttüğü ''Doğal Afetlere Doğal Kalmayalım''projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2022 eTwinning dergisinde yayınlanmaya uygun görülmüştür.

Nis

·         Öğrencilere günlük  ve düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak

·         Türk ve Dünya Edebiyatının seçkin eserlerinin okunmasına yöneltilme yapılarak okuma kültürünün geliştirilmesi ve ülkemizde bilge okur kitlesi oluşmasına katkı sağlamak.

·         Öğrencilerin okuduğunu anlama ve yorumlama kabiliyetlerini geliştirmek

hedefleriyle yaptığımız çalışmaları güzel bir farkındalıkla paylaştık. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürler ediyoruz.

Nis

Sultan Akın İlkokulu izci grubumuz öğretmenleriyle birlikte Tema evini ziyaret etti.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sultan Akın İlkokulu

Akıl ve Zeka Oyunları

Furkan Demir Equlibrio il 1.si

Elif Öz q bitz il 2.si..

Dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Nis

Okulumuz 4-F sınıfı öğrencileri ile 'DOĞAL AFETLERE DOĞAL KALMAYALIM'projesi kapsamında yangın teması işlendi.Ayrıca yine bir proje kapsamında slogan belirleme anketi yapıldı.

Nis

DOĞAL AFETLERE DOĞAL KALMAYALIM eTwinning projesı kapsamında okulumuzun 1/F sınıfı öğrencilerı sınıfta deprem tatbikatı yaptılar. Deprem çantası hazırladılar.Erezyonla ilgili puzzle çalışması yaptılar.

Nis

3 /E Sınıfı Doğal Afetler konusunu etwinningde çeşitli çalışmalar ile uygulayarak farkındalık yaratmanın sevincini yaşıyor.

Nis

Okulumuz 3-D ve 3-I sınıfı öğrencileri bugün Orman İşletme Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmalarına katıldı. Kösbucağı mevkiinde yaklaşık 200 fidan diken öğrencilere yetkililer şapka dağıtarak teşekkür etti. Bu güzel etkinlik için emeği geçenlere teşekkürler ediyoruz.

Nis

Okulumuz 4 /İ ve 3/I sınıfı öğrencileri yürüttükleri" yeşil bir dünya için hep birlikte" isimli proje sayesinde web 2.0 araçları ile tanıştılar. Proje sürecinde wordart ,canva ,jigsawplanet,google forms,surveymonkey,storyyjumper, wordwall, ınshot vb.web 2.0 araçlarını kullandılar.

Nis

İlçemizde ilkokullar arasında geleneksel olarak her yıl yapılan İfet Çocuk Oyunlarında Erdemli ilkokuluyla mücadele eden takımımız net bir skorla (3-0) turnuvaya hızlı başladı öğrencilerimizi ve öğretmenleri Meral ÖZTÜRK'ü tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Okulumuz 4/A Sınıfı öğretmenleri Gülden Kuz ve öğrencileri etwinning projeleri (Let's Not Stay Natural to Natural Disasters ) etkinlikleri kapsamında afet farkındalık Eğitimi ve Deprem tatbikatı yaptılar.

Ock

DOĞAL AFETLERE DOĞAL KALMAYALIM eTwinning projesi kapsamında okulumuzun 3/C sınıfı öğrencileri sınıfta deprem tatbikatı yaptılar.

Önce AFAD'ın deprem konulu animasyonunu izlediler.

Daha sonra deprem konusunda neler yapabiliriz diye bilgilerini tazelediler. Sonuçta bir deprem tatbikatı yaparak konuyu pekiştirdiler.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Belkıs Günar, Sultan Yıldız, F. Gülden Kuz ve Fatma Koçer in de için de olduğu "Doğal Afetlere Doğal Kalmayalım" Projesi Aralık ayı itibariyle başlamıştır. Doğal afetleri konu alan proje ile öğrencilerde doğal afet bilinci oluşturulması planlanmaktadır.